top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMS2000

Toegankelijk Tienen rijkt Award uit

Dank u wel stad Tienen!


Wanneer heeft MS2000 de award ontvangen?

Vrijdag 29 april 2022 zijn wij uitgenodigd geweest door stad Tienen, meer specifiek ‘Toegankelijk Tienen’ omdat we genomineerd waren voor deze award.

Wij hebben diezelfde avond dan ook deze award overhandigd gekregen door schepen van infrastructuur Tom Roovers. Deze award wordt nu toch al bijna 10 jaar uitgereikt aan bedrijven en winkels die zich inzetten voor toegankelijkheid voor iedereen in Tienen. Wij zijn zeer blij dat onze inzet ook door hun erkend wordt.
Waarom hebben jullie deze award ontvangen? Is er een specifieke reden?

Wij zijn vorig jaar tot de constatatie gekomen dat de bovenverdieping moeilijk toegankelijk was voor mensen die slechter te been zijn of rolstoelen. De beslissing is dan gevallen om een lift te plaatsen centraal in de toonzaal om deze mensen toch ook een aangename winkelervaring te bezorgen. Deze is nu sinds begin dit jaar in gebruik.

Ook hebben wij een grote parking vlak aan de toonzaal voor meer dan 100 auto’s. De twee dichtst bij zijnde parkeerplaatsen zijn voorzien voor mindervaliden. Momenteel hebben we het gevoel dat twee plaatsen voldoende zijn hiervoor maar dit kan altijd veranderen in de toekomst.


Wat is jullie volgende stap om het leven van de klant in jullie toonzaal aangenamer te maken?

We zijn aan het overwegen om in de toekomst een winkelplan in de toonzaal te voorzien. Op welke manier daar zijn we nog niet over uit. De bedoeling is dat de mensen die hier komen zich kunnen situeren en ook eventueel gericht ergens naartoe kunnen gaan. Hoe dan ook zullen we ons altijd blijven inzetten om de winkelervaring voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken!

Kan je meer vertellen over de lift zelf?

De lift is groot genoeg voor 4 volwassen personen of voor 1 rolstoel + 1 begeleider. Hij staat centraal in de toonzaal in de hoofdgang en kan dus van de gelijkvloers naar het eerste verdiep. De lift is in een glazen koker dus er kan rondom gekeken worden om zich te situeren in de winkel. Moest er iets misgaan is er ook een alarmknop voorzien.

Er zijn ook deuren voorzien die volledig toegaan en ook niet geopend kunnen worden als de lift in gebruik is of als het platform van de lift niet op die verdieping staat. Je kan dus niet zomaar vanboven naar beneden vallen.


Nog iets om af te sluiten?

Allereerst alvast bedankt aan stad Tienen voor de erkenning. Wij zijn al jaren een vaste waarde in deze stad en we gaan dit hopelijk nog jaren kunnen blijven verder doen.

Dan zouden we ook willen vragen als er mensen in de toonzaal opmerkingen hebben over toegankelijkheid of andere dingen, dan mag je altijd ons contacteren! We zouden niet willen dat er mensen zich niet welkom voelen bij ons.


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page