top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMS2000

Tips om beter te slapen

Bijgewerkt op: 13 nov. 2023Open alle ramen van uw woning.

Onze eerste tip om binnenshuis gezond te leven is om alles open te gooien. Wist u dat er enorm veel onzichtbare/minuscule bacteriën ronddwalen op de grond, in de lucht en ook in uw bed? Ja, het is niet aangenaam om daaraan te denken maar het is nu eenmaal zo. Verlucht uw woonst en laat deze bacteriën verdwijnen. Dit doet u minstens 10 minuten per dag en in alle ruimtes. Geef deze beestjes geen kans om aan uw gezondheid te knagen. Opgelet voor stadsbewoners: laat wel uw ramen dicht tijdens de spitsuren.


Maak uw bed niet op! Onze tweede tip om binnenshuis gezond te leven is specifiek gericht naar uw bed. Maak het a.u.b. niet op! Gooi uw dekbed open! Wanneer u zalig ligt te slapen, wordt uw bed warm en vochtig dankzij uw lichaamstemperatuur. De vieze beestjes, de slechte bacteriën, houden enorm van die warmte en verspreiden zich. Dit zorgt voor gezondheidsproblemen zoals astma of bronchitis… Sla dus uw beddengoed open, steeds na het opstaan. Op deze manier doodt u hen en kan u straks weer genieten van een gezonde rust met frisse verluchte lakens.

Hang uw dekbed buiten. De derde tip is voor mensen met een tuin, balkon of groot venster. Neem uw dekbed en laat het in de buitenlucht verluchten. Binnenshuis blijven de geurtjes in uw dekbed, buitenshuis verdwijnen deze geurtjes veel sneller. Doe dit in de ochtend, wanneer de buitenlucht nog vochtig is.

Gebruik een beschermhoes. Onze vierde tip naar u toe om binnenshuis gezonder te leven, is gericht naar uw kussens, matrassen, dekbedden en dekens zowel in uw slaapkamer(s) als in de living. Gebruik steeds een beschermhoes om de slechte bacteriën buiten te houden. Deze beschermhoezen absorberen zweet en werken ventilerend. Bacteriën maken op deze manier veel minder kans om in uw kussens, dekbedden of matrassen te blijven zitten.

Poets grondig iedere week (of laat het doen). Als vijfde tip raden we u aan om wekelijks grondig te poetsen. Niet zo maar rap naast het bed maar ook eronder. Stof goed af, neem de stofzuiger en beginnen maar. Geen tijd om aan sport te doen? Dit is het moment. Door de benen buigen, op uw knieën en grondig alles poetsen, ook het matras en het hoofd- en voetbord van je boxspring bijv. Vergeet de plek achter of onder de gordijnen niet. Ook daar zitten ze, die beestjes.


Was vaker uw beddengoed. De zesde tip betreft het wassen van uw beddengoed. We staan er niet genoeg bij stil wat er allemaal in ons dekbed en lakens vertoeft. Zweet, kruimeltjes, dode huidcellen (bah), oliën en lichaamssappen liggen daar allemaal gezellig op u terwijl u denkt gezond te slapen. Was wekelijks uw dekbedovertrek (meestal is dat op 60 graden, kijk goed naar de instructies); om de paar maanden wast u uw kussens (indien u nog nooit u kussens gewassen heeft, kan u ze beter weggooien en nieuwe kopen bij ons… Uw dekbed kan u waarschijnlijk wassen op 95 graden (katoenen). Voor een donzen dekbed gooit u een paar tennisballen in de droogtrommel. Ook hier kijkt u beter even naar de instructies. Lukt het niet om uw dekbed in de wasmachine te steken? Ga dan even naar de dichtstbijzijnde wasserette. Onthoudt u goed: was uw beddengoed regelmatig. Sporadisch volstaat echt niet.


Draai uw matras elke 14 dagen. Als laatste tip hebben we er een leuke: uw matras omdraaien. Zwaar werk voor de minder sterke mensen onder ons dus vraag zeker om hulp. We raden aan om steeds tijdens het wassen van uw beddengoed, uw matras te stofzuigen, deze om te draaien en vervolgens opnieuw te stofzuigen. Niet rap maar met dedicatie. Hoe meer stof er weggehaald word, hoe minder bacteriën en hoe gezonder u slaapt.

Welterusten.

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page